Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Heemskerk en in de IJmond moet naar een hoger niveau gebracht worden. De Kennemerlijn is daarbij een groot aandachtspunt. Ondanks dat de reizigersaantallen in onze regio al jaren toenemen, is de dienstregeling door de NS behoorlijk versoberd. Openbaar vervoer is pas echt een alternatief voor de auto, wanneer de reistijden en het reiscomfort minimaal gelijkwaardig zijn. Een overvolle trein die je ook nog eens te laat op je eindbestemming brengt, is allesbehalve dat.

D66 zet dan ook in op een verbetering van de dienstregeling van de Kennemerlijn, waarbij station Heemskerk behouden blijft en er een volwaardige intercitydienst terugkeert in de IJmond. Voor de ontwikkeling van het stationsgebied wil D66 graag een onderdoorgang gerealiseerd zien waardoor beide perrons veilig bereikbaar zijn. Deze onderdoorgang sluit aan bij een vrij liggend fietsnetwerk door Heemskerk waardoor het station vanuit heel Heemskerk vlot en veilig bereikbaar is.

D66 blijft ook de komende jaren inzetten op een volwaardige busverbinding vanaf station Heemskerk. D66 zou graag zien dat er uitsluitend elektrische bussen in de dienstregeling komen te rijden. Op die manier wordt reizen met het openbaar vervoer schoner en efficiënter, zowel voor de reiziger zelf, als voor de omgeving.