Luchtkwaliteit

De auto is nog altijd het meest gebruikte vervoersmiddel, terwijl dat in de compacte IJmond vaak niet noodzakelijk is. In Heemskerk en in de regio zijn veel voorzieningen binnen een bescheiden afstand te vinden. Maar de realiteit leert ons dat nog steeds veel mensen de auto pakken. De luchtkwaliteit in de IJmond is een belangrijke factor voor de gezondheid van onze inwoners en daarom is een goede doorstroming van het autoverkeer essentieel. Er is immers niets zo belastend voor het milieu als een auto in de file.

Fijn wonen in Heemskerk en de IJmond is gebaseerd op een goed evenwicht tussen de woonkernen en de industriegebieden. Wonen en bedrijvigheid hoeven elkaar niet in de weg te zitten. Door heldere afspraken te maken over geluidsbelasting en luchtkwaliteit zorgen we voor ruimte voor beide.