Steun ons en help Nederland vooruit

Richard Mostert

Lijstduwer D66 Heemskerk nr.19

De aanleiding voor mij om lid te worden van D66 was de weerzin die ik had tegen de opkomst van populistische partijen en de manier waarop D66 daar verstandig mee om ging in de Tweede Kamer. Het motto tegenwoordig is laat iedereen vrij, maar laat niemand vallen. Daarvan wordt heel veel in Den Haag geregeld, en als het aan D66 ligt wordt het op een goede manier geregeld. Lokaal kan de gemeenteraad het meeste bijdragen met heel praktische oplossingen voor heel praktische problemen.

D66 Heemskerk is ervan overtuigd dat praktische problemen en ook kansen zelden ophouden bij de gemeentegrens. Zo loopt het aangelegde natuurgebied in de video loopt door van Heemskerk via Beverwijk naar Velsen, en dat is een voorbeeld van goed samenwerken geweest. Wie vindt het heel belangrijk in welke gemeente hij wandelt? Maar ook: maakt het iemand uit aan welke kant van de gemeentegrens een sportvereniging staat? En hoeveel maakt het uit aan welke kans van de gemeentegrens een zwembad staat?

Slecht samenwerken leidt tot praten zonder doen. Goede samenwerking werkt. De samenwerking kan nog een stuk beter. Stem D66 bij de gemeenteraadsverkiezing en dan gaat dat gebeuren.