Piet Burgering

Raadslid

55 jaar

Heemskerk

Piet Burgering werd op 28 mei 2014 geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Binnen de fractie volgt hij Marieke van Dijk op, die na haar installatie als wethouder geen deel meer uit kan maken van de gemeenteraad.

Hij maakt deel uit van de volgende raadscommissies:

• Algemeen Bestuur en Veiligheid (ABV) – lid
  • Sociaal Domein en Onderwijs – lid

Piet Burgering is sinds 2010 de penningmeester van D66 Heemskerk-Beverwijk. Zijn verkiezing tot raadslid betekent dat hij deze bestuurszetel op korte termijn zal opgeven. Bovendien coördineert hij de verkiezingscampagnes van D66 in Heemskerk en Beverwijk, en maakt hij deel uit van het regiobestuur van D66 Noord-Holland.

“Heemskerk heeft een krachtige vernieuwing nodig in de politiek. Weg van de ons-kent-ons mentaliteit en met een open blik naar regionale éénwording. De IJmond is wat mij betreft geen angstbeeld maar een toekomstbeeld. D66 is wat mij betreft de partij die daarin voorop moet gaan.

In Heemskerk wil ik graag streven naar een open en transparant bestuur. Naar andere meningen luisteren maar ook zelf besluiten durven nemen. Niet verstoppen achter procedures, maar via alle communicatie middelen je besluit toelichten. Niet bang zijn voor “bezwaarschriften” maar achter je keuze blijven staan en voor je keuze durven uitkomen.

Wat mij betreft kan de cultuur in de Heemskerk en de IJmond wel een oppepper gebruiken. Het gaat bij kunst en cultuur om de maatschappelijke meerwaarde. Ook hier weg van de oude gebaande paden, maar op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe creativiteit.

Heemskerk moet financieel gezond willen worden en blijven. Eerlijk zijn in de verslaglegging. Geen verborgen risico’s. Vertel de inwoners van Heemskerk wat de dienstverlening kost en wat ze er voor mogen verwachten. Voor dit en meer wil ik mij in de komende vier jaar als Heemskerkse volksvertegenwoordiger met al mijn energie inzetten.”

Meer van Piet Burgering