Steun ons en help Nederland vooruit

Paulien van der Lem

Kandidaat lijst D66 nr.11

Mijn naam is Paulien van der Lem, ik ben jaar 28 oud en ik woon met veel plezier in Heemskerk. Een fijne omgeving waar mijn hele sociale leven zich afspeelt. Ik wandel bijna dagelijks in Assumburg met onze hond, ik tennis bij De Hulstenaar en ik borrel in het weekend graag met vriendinnen in het centrum. Ik heb geen auto en kom overal op de fiets.

k werk als consultant bij een public affairs adviesbureau in Amsterdam en ondersteun in die rol lobbyisten van internet- en technologiebedrijven. Dat betekent dat ik dagelijks met (Europese) politiek en complexe beleidstrajecten bezig ben (wetgeving voor allerlei soorten online platformen, bijvoorbeeld). Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar de dynamiek op het lokale politieke niveau en de sterke betrokkenheid die ik voel bij het dorp, zet ik me graag in voor D66 Heemskerk.

Ik heb hier een huis kunnen kopen in een tijd dat het heel moeilijk was voor starters. We dachten dat “het overbieden” en de huizenprijzen hun top bereikt hadden. Als er tijdens een bezichtiging van een huis ook Amsterdammers met een makelaar rondliepen, zakte de moed je al bijna in de schoenen. Het was begin 2020 en we nog hadden geen idee dat het huizenaanbod nog zoveel kleiner zou gaan worden voor velen anderen na ons.

 Op kantoor bij de makelaar in het dorp, begrepen we dat de verkopers niet alleen gecharmeerd waren van onze inzet. Juist ook van het feit dat mijn vriend Patrick en ik hier uit de buurt kwamen, een jong stel dat een nieuw leven samen opbouwt in de regio waar ze opgegroeid zijn. Vastberaden om hier nog jaren te wonen. Verbonden met sociale contacten, (sport-)verenigingen en de lokale economie hier. Het kunnen kopen van een huis in Heemskerk maakte ons intens gelukkig.

 Er zijn zoveel stellen en families zoals wij. En ouderen, die willen doorstromen naar een kleinere woning, maar daar geen gunstige opties voor vinden. Wonen in Heemskerk – of je dat nou al je hele leven doet of nog maar net – moet naast een groot geluk vooral ook beschikbaar zijn; het is aan de gemeente om dit te faciliteren.

 De kansen die ik heb kregen en de betrokkenheid die ik voel bij de regio, zijn voor mij de belangrijkste drijfveren om voor D66 Heemskerk te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat een constructieve houding, pragmatisch, positief en sociaal liberaal, ons dorp en de mensen met wie we hier wonen, goed doen. Laten we niet alleen hopen dat anderen dezelfde kansen krijgen op een leefbare buurt en betaalbare huisvesting, laten we er ook samen aan werken. D66 Heemskerk staat daar voor.