Mark Wouters

Fractievoorzitter

35 jaar

Heemskerk

Mark Wouters stond vierde op de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waarbij hij met voorkeursstemmen in de gemeenteraad werd gekozen. Hij is tevens fractievoorzitter voor D66 Heemskerk. In de periode 2014-2018 was hij ook raadslid voor D66 en eerder was hij, als opvolger van zijn vader, raadslid namens Lijst Wouters.

Hij is lid van de volgende raadscommissies:

• Ruimte, wonen en duurzaamheid (RWD) – lid
  • Algemeen bestuur, bedrijfsvoering en financien (ABF)  – lid

Even voorstellen..

Wie ben je?
“Ik ben Mark Wouters, 35 jaar, geboren en getogen in Heemskerk en in het dagelijks leven ben ik chefkok bij Topsport Amsterdam.”

Mooiste plekje in Heemskerk?
“Het mooiste plekje in Heemskerk is voor mij de duinen en het strand, maar op de eerste donderdag van september is het toch echt wel de Marquettelaan met de harddraverij.”

Wat zijn je plannen?
“Ik zou willen inzetten op een goede invoering van de omgevingswet, meer duurzaamheidsvoorstellen, dus Heemskerk nog groener maken en meer betaalbare woningen voor jongeren.”

Waar luister je graag naar?
“Dat is heel erg breed. Ik hou de oude rock, dus Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin maar ook van Punkrock zoals Bad Religion, Ramones en Refused.”

Omschrijf jezelf in drie woorden…
“Eerlijk, positief en hardwerkend.”

Waarom D66?
“Omdat D66 wat mij betreft de meest realistische maar daardoor ook de meest ambitieuze agenda heeft op het gebied van klimaat, milieu en duurzaamheid.”

Meer van Mark Wouters