Jordy Kruse

Raadscommissielid

24 jaar

Heemskerk

Jordy Kruse stond vijfde op de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Sinds 26 april is hij actief als raadscommissielid in de commissie mens, maatschappij en economische Zaken. Daarnaast is hij actief in het campagneteam van D66 IJmond.

Hij is lid van de volgende raadscommissie:

• Mens, maatschappij en economische zaken – lid

Even voorstellen..

Wie ben je?
”Ik ben Jordy Kruse, 23 jaar oud en geboren en getogen in Heemskerk. In het dagelijks leven studeer ik Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, daarnaast werk ik bij een groot bedrijf op de afdeling klantenservice.

Mooiste plekje in Heemskerk?
”Het dorp natuurlijk! Vooral in de zomer vertoef ik graag op eén van de gezellige terrasjes in ons centrum.

Wat zijn je plannen?
“In de commissie wil ik een genuanceerd en optimistisch geluid laten horen. In het sociaal domein wil ik me bijvoorbeeld inzetten voor het goed regelen van de jeugdzorg, want hier valt nog een hoop te winnen. Ook zet ik mij in voor een gezonde samenleving, zo maakte ik in 2018 een motie die de wethouder oproept om samen met sociale partners tot meer rookvrije verenigingen en maatschappelijke gebouwen te komen.”

Waar luister je graag naar?
“Mijn favoriete band is Keane. Andere acts waar ik graag naar luister zijn Oasis, Queen en Michael Jackson. Maar ook Marco Borsato en Tino Martin draag ik een warm hart toe! ”

Omschrijf jezelf in drie woorden…
“Ambitieus, hardwerkend en leergierig.”

Waarom D66?
“D66 staat voor mij voor kansengelijkheid. Ik sta voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om iets van zijn of haar leven te maken.”

Jordy Kruse

Meer van Jordy Kruse