Steun ons en help Nederland vooruit

Izabella Voortman

Kandidaat lijst D66 nr.14

Ik ben Izabella Voortman(17) en ik zit in klas 6 van het Gymnasium Felisenum waar ik voorzitter ben van de leerlingenraad en deelneem in de Medenzeggenschapsraad. Ik heb mij aangemeld bij D66 omdat dit een partij is die er voor iedereen wil zijn. Arm of rijk, ZZP’er of werknemer, oud of rijk. D66 is een partij die het belangrijk vind om goed samen te werken in de gemeenteraad. Samen kom je namelijk verder. D66 is een partij die rationeel beslissingen maakt waarbij altijd zoveel mogelijk perspectieven en belangen worden afgewogen en ook zoveel mogelijk naar de toekomst wordt gekeken. Voor mij is D66 verbinding en verbetering. Samen komen we het verst. Voor een inclusief Heemskerk waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Ik zou mij graag willen inzetten voor Heemskerk en zijn bewoners. Dat wil ik omdat ik vind dat als je ergens ontevreden over bent je zelf voor die verbetering moet zorgen. Hierbij vind ik het belangrijk dat iedereen gehoord wordt en de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Een van de dingen die ik daarbij heel belangrijk vind is jeugdzorg. Ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient en daarbij is het enorm belangrijk dat kinderen met een niet zo fijne thuissituatie hier hulp en steun voor krijgen, zodat een kind gewoon kind kan zijn.

Verder vind ik dat er meer aandacht nodig is voor de nieuwe generatie jongeren. Zo wil ik er graag voor zorgen dat meer jongeren in Heemskerk betrokken worden bij de politiek en dat er genoeg starterswoningen worden gebouwd zodat Heemskerk een plek blijft waar iedereen kan wonen met een gevarieerde bevolking.