Steun ons en help Nederland vooruit

Henk Schweitzer

Kandidaat lijst D66 nr.12

Het is niet toevallig dat ik de Kariboe heb gekozen als plek om mij kandidaat te stellen voor D66 Heemskerk. Ik koester warme herinneringen aan deze school waar ik de mogelijkheid kreeg na mijn docentschap op de Hogeschool Inholland zonder schoolleiderservaring het directeurschap op mij te nemen. De belangrijkste taak was de school op te bouwen en te voorzien van een vernieuwend en toekomstbestendig profiel. De mogelijkheid kwam er toen er nieuwbouw aan de Rameau straat moest komen.

 

Ik greep de mogelijkheid met beide handen aan om een prachtige duurzame school te laten bouwen, voorzien van de meest innovatieve duurzame oplossingen zoals een groen dak, een splinternieuw ventilatiesysteem en de aanleg van een natuurspeelplaats. De Kariboe werd een voorloper als het ging om duurzaamheid. Mooi moment was het bezoek van prinses Laurentien en Marjan Minnesma op de dag van de duurzaamheid. Vanaf dat moment werden we gevraagd om deel te nemen aan jongerenklimaatconferenties en werd er een raad van kinderen opgericht die veel gevraagd advies mocht geven over allerlei zaken betreffende het milieu. De jeugd een stem geven.

Op de Kariboe heb ik met een aantal betrokkenen de stichting Start26 opgericht om in de componistenbuurt draagvlak  te zoeken voor meer samenwerking rondom maatschappelijke problemen in de buurt zoals taalachterstanden en armoedebeleid. Voor mij geldt dat ik altijd aandacht heb gehad voor kansenongelijkheid. In mijn ogen moet het niet uitmaken waar je geboren bent om te kunnen slagen in de maatschappij. Rendorp park of Componistenbuurt? Ieder kind verdient gelijke kansen.

Ik voel me thuis bij D66 Heemskerk omdat aan deze onderwerpen veel aandacht wordt gegeven en D66 het beste onderwijs nastreeft en ook op duurzaamheidsvlak voorop loopt.

Door fysiek ongemak ben ik helaas invalide geraakt maar ik heb besloten maatschappelijk actief te blijven en mij via D66 Heemskerk maximaal in te zetten voor de Heemskerkse gemeenschap.