Steun ons en help Nederland vooruit

Annelies Vessies

Kandidaat lijst D66 nr.13

Het mooie en veelzijdige Heemskerk kent veel landschappelijke kwaliteiten waaronder
het agrarisch gebied aan de duinkant. Ik woon er en ben er als tuindersdochter geboren en getogen.
Belangrijk als groene bufferzone in de binnenduinrand.
De diversiteit van gewassen en teelten dragen bij aan het groene en landschappelijke karakter van dit gebied wat in de toekomst zeker behouden moet blijven voor innovatieve en krachtige tuinbouwbedrijven. Net als elke ondernemer staan ook kwekerijen in het duingebied voor grote uitdagingen in de toekomst wat duurzaamheid en energietransitie betreft. Niet alleen de overheid maar ook goed lokaal beleid is nodig om dit te samen aan te gaan. D66 staat voor deze ondersteuning.

Cultuur en onderwijs zijn andere speerpunten die D66 hoog in het vaandel heeft staan.
Kansen voor elk kind ongeacht de afkomst, goed onderwijs is de basis voor het welzijn van iedereen en vormt de spiegel van de samenleving.
D66 zet zich verder in om groene schoolpleinen te realiseren met het liefst voor allemaal een natuurlijke schooltuin om te leren hoe alles groeit en bloeit.
Ook ons lokale culturele erfgoed, de kastelen, de monumenten die er nog zijn met hun rijke historie vertellen ons verhalen die we door moeten geven aan toekomstige generaties.
Lokale maar ook regionale samenwerking is hierbij heel belangrijk. In je eentje lukt het niet.
Het erfgoedproject voor scholen ‘ De Reis van de Nachtwacht ’; vertelt de geschiedenis van de kunstbunkers in de duinen van Heemskerk waar de wereldberoemde Nachtwacht zijn schuilplek vond in de Tweede Wereldoorlog. Velen weten dit niet en zo valt er nog veel meer te ontdekken in heerlijk Heemskerk!