Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 30 december 2021

Met een optimistisch gevoel het nieuwe jaar in

Het was een bewogen politiek jaar. Veel digitaal vergaderen en een hoop belangrijke onderwerpen op de agenda. Maar zoals wel vaker zat het venijn hem in de staart; In de laatste raadsvergadering van het jaar waar we maar liefst 2 avonden voor nodig hadden.

Het grootste dossier was het ontwikkelperspectief Assumburg Oud-Haerlem Tolhek. Een proces waar een hoop over te doen is geweest en waar ook een hoop mis is gegaan. Het voorstel van de klankbordgroep kon bij ons wel maar bij de coalitiepartijen niet aan de verwachtingen voldoen. En dus lag er een voorstel om extra scenario’s toe te voegen. Dit voorstel doet afbreuk aan het participatietraject en daarom wilde D66 niet zomaar voorstemmen. Het wordt tijd om duidelijkheid te scheppen. Samen met de andere oppositiepartijen hebben we met een viertal amendementen het voorstel verbeterd:

– We beginnen in 2022 met de realisatie van de skeelerbaan bij Kees Jongert zoals we dat 20 jaar geleden al beloofd hebben.
– We kunnen alle scenario’s goed vergelijken omdat ze zowel een financiële paragraaf hebben en niet onbelangrijk: een duidelijk inzicht in de termijn tot realisatie van de woningbouw in elk scenario.
– De extra scenario’s worden er niet zomaar even in gefietst, maar stakeholders krijgen alle gelegenheid commentaar te leveren maar ook om mee te denken.
– Als laatste hebben we vastgelegd dat de Schimmelkroft hoe dan ook een plek in het plan Assumburg/Tolhek krijgt. Daarmee krijgen ze na 9 jaar onzekerheid eindelijk toekomstperspectief en krijgen we op de Kerkweg ruimte voor woningbouw.

Op de Eikenhof 2 gaan we bouwen. Dat is goed nieuws, maar D66 wil dat we het breder bekijken. Daarom gaat de gemeente op ons initiatief een breed ontwikkelingskader maken voor het hele gebied langs de Kerkweg. Zodat we de ontwikkelingen aan de voorkant richting kunnen geven in plaats van achteraf.

We kijken met veel tevredenheid terug op het afgelopen jaar waarin we veel bereikt hebben voor Heemskerk. Daar gaan we uiteraard mee door in het nieuwe jaar. We hebben natuurlijk ook de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Met een fantastisch mooie club mensen en een goed progressief verkiezingsprogramma gaan we die strijd aan. Ik heb alle vertrouwen in een fantastisch resultaat. Vol optimisme samen werken aan een mooi Heemskerk!

Maar nu even wat tijd voor reflectie en voor het gezin. Namens D66 wens ik een ieder een fijne jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2022 toe!

Mark Wouters