Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 december 2021

De Schimmelkroft hoort in Heemskerk

Dinsdag 21 december neemt de raad een besluit over het ontwikkelperspectief Assumburg. In het voorstel van de klankbordgroep is er een plek in het park voor de Schimmelkroft, zoals dat 20 jaar geleden bij het ontwerp van het park al werd ingetekend en bestemd.

Verschillende partijen willen nu weer het zoveelste onderzoek om te kijken of er niet een plekje in westelijk Heemskerk is. Dit is niet reƫel, uitstel van executie en de zoveelste keer dat de Schimmelkroft met een kluitje in riet gestuurd dreigt te worden door de politiek. Al 10 jaar is de Schimmelkroft bezig hun ruitersportcentrum te verplaatsen en hun toekomst veilig te stellen.

D66 gaat er de komende tijd alles aan doen om de Schimmelkroft in park Assumburg te huisvesten. De locatie aan de Communicatieweg leent zich daar goed voor in tegenstelling tot woningbouw op die plek. Verder zien we goede mogelijkheden voor woningbouw op de huidige locatie aan de Kerkweg. Zo wint iedereen! Want zoals het al door vele ruitersporters en inwoners van Heemskerk wordt gesteld: De Schimmelkroft hoort in Heemskerk.