Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 21 februari 2018

Mark Wouters dient motie in voor groene schoolpleinen

D66-raadslid Mark Wouters dient tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 februari namens de fractie van D66 Heemskerk een motie in voor het vergroenen van schoolpleinen. De fractie verzoekt het college om hiervoor met een plan van aanpak te komen.

Lees hier meer over de standpunten van D66 op het gebied van milieu, natuur en duurzaamheid >> 

Met de motie roept D66 Heemskerk het college op nog dit jaar verkennende gesprekken te voeren met de Heemskerkse basisscholen om hun wensen, financiële mogelijkheden en het draagvlak in kaart te brengen. De fractie wil dat voor 2021 alle basisscholen in Heemskerk een groen schoolplein hebben.

Positief effect op ontwikkeling kind
In Heemskerk zijn 14 basisscholen met meer dan 2000 leerlingen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar oud. Deze kinderen brengen een groot deel van de dag door op school en het schoolplein. “Groene schoolpleinen hebben een positief effect op het leergedrag en de sociale en fysieke ontwikkeling van kinderen en leveren bovendien een bijdrage aan de milieu- en duurzaamheidsdoelen van de gemeente’’, aldus D66-raadslid Mark wouters.

Breed participatietraject
D66 wil dat de gemeente voor het realiseren van de groene schoolpleinen in gesprek gaat met onder meer scholen en ouders. “Het oppakken van een regierol door de gemeente om in een breed participatietraject groene schoolpleinen door te voeren op onze basisscholen is voor ons een logische stap.’’